Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i tui tui

 

O le a le mea e fai ai tui?

Injection Moulding o se faiga gaosiga mo le gaosia o vaega i le tele o voluma.E masani ona fa'aaogaina i faiga fa'atosina fa'atosina o lo'o fa'atupuina ai le vaega lava lea e faitau afe pe faitau miliona fo'i taimi fa'asolosolo.

 

O a polymers o loʻo faʻaaogaina i le tui tui?

O le laulau o lo'o i lalo o lo'o lisiina ai nisi o mea e masani ona fa'aaogaina:

Acrylonitrile-Butadiene-Styrene ABS.

Nailoni PA.

Polycarbonate PC.

Polypropylene PP.

Polystyrene GPPS.

 

O le a le faagasologa o le tui tui?

O le faiga o le tui palasitika e maua ai le tele o vaega o le maualuga ma le sao atoatoa, vave lava.O mea palasitika i foliga o granules e faʻafefeteina seʻia lava le vaivai e tui i lalo o le mamafa e faʻatumu ai se faʻailoga.O le taunuuga o le foliga e kopi tonu.

 

O le a le masini tui tui?

O se masini fa'apipi'i tui, po'o le (Injection molding machine BrE), e ta'ua fo'i o se lomitusi tui, ose masini mo le gaosiga o oloa palasitika e ala i le fa'agasologa o le tui.E aofia ai vaega autu e lua, o se tui tui ma se vaega pipii.

 

E fa'afefea ona fa'aogaina masini tui tui?

O mea fa'ameamea mo le vaega e fafaga e ala i se hopper i totonu o se paelo fa'avevela, fa'afefeteina e fa'aaoga ai fusi fa'avevela ma le gaioiga fa'afefe a se paelo sikulima fa'asolosolo.Ona tui lea o le palasitika e ala i se pupuni i totonu o se ana limu e maalili ma malo i le faatulagaga o le ana.

 

O a nisi o mea e fai mo le fa'asusuina o tui?

Ae e te leʻi taumafai e gaosia se vaega e ala i tui tui mafaufau i nai mea nei:

1, Iloiloga Tau Tupe

Tau ulufale: O le sauniaina o se oloa mo le gaosiga o tui e manaʻomia ai se tupe faʻaalu muamua.Ia mautinoa e te malamalama i lenei tulaga taua i luma.

2, Aofa'i Gaosiga

Fuafua le aofa'i o vaega o lo'o gaosia lea e avea ai le tui tui ma auala sili ona taugofie mo le gaosiga

Fuafua le aofaʻi o vaega e gaosia e te faʻamoemoe e gau i luga o lau tupe teufaafaigaluega (manatu i tau o le mamanu, suʻega, gaosiga, faʻapotopotoga, maketiina, ma tufatufa faʻapea foʻi ma le tau faʻamoemoeina mo faʻatau).Fausia i se tulaga fa'asao.

3, Fuafuaga Manatu

Vaega Fuafuaga: E te manaʻo e mamanuina le vaega mai le aso muamua ma le tui tui i le mafaufau.O le fa'afaigofieina o geometry ma fa'aitiitia le numera o vaega i le amataga o le a totogi ai tufatufaga i lalo ole auala.

Fuafuaga Meafaigaluega: Ia mautinoa e mamanuina le meafaigaluega faʻapipiʻi e puipuia ai faʻaletonu i le taimi o le gaosiga.Mo se lisi o fa'aletonu masani e 10 mo le tui tui ma pe fa'afefea ona fa'aleleia pe taofia ia faitau iinei.Mafaufau i nofoaga o le faitotoa ma faʻatautaia faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai polokalama faʻafefete pei o Solidworks Plastics.

4, Fuafuaga o Gaosiga

Taimi Ta'amilosaga: Fa'aitiiti le ta'amilosaga i le tele e mafai ai.O le fa'aogaina o masini fa'atekonolosi fa'avevela vevela o le a fesoasoani fa'apea fo'i meafaigaluega e mafaufau lelei i ai.O suiga laiti e mafai ona faia ai se eseesega tele ma tipiina ni nai sekone mai lau ta'amilosaga taimi e mafai ona fa'aliliuina i se tupe tele pe a e gaosia le faitau miliona o vaega.

Fonotaga: Fuafua lau vaega e faʻaitiitia ai le faʻapotopotoga.Ole tele ole mafua'aga e faia ai tui tui i Asia i sasa'e o le tau ole fa'aputuina o vaega faigofie ile taimi ole fa'aogaina ole tui.

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636


Taimi meli: Nov-05-2020